La crisi del coronavirus no és una crisi més. Ha estat un punt d’inflexió que ha fet emergir allò públic, allò comú, com l’únic escut del que disposa la ciutadania per protegir les seves vides. Ha estat un punt d’inflexió que ha fet envellir les respostes d’una dècada perduda sota la llei de la selva.

No volem tornar a l’antiga normalitat, a les velles receptes de la dècada perduda de privatitzacions i retallades. S’estan dibuixant grans consensos a la societat, cal traslladar-los a la política. Des d’En Comú Podem, tenim clar el mandat de la ciutadania en aquesta nova etapa: les bases comunes per a la reconstrucció són acords per protegir drets i guanyar una economia al servei de la vida.

Perquè reconstruir el món de demà no és una tasca d’un partit o d’un sol territori. Per establir un pacte social sobre noves bases, que superi les desigualtats i acabi amb els privilegis de les persones més poderoses, necessitem de grans acords entre forces polítiques diferents i ciutadania, així com de cooperació entre administracions. Convidem a totes les forces catalanes a un gran acord de reconstrucció que estem en condicions de liderar. Cal acord, cooperació i donar el millor de nosaltres mateixos. És l’única fórmula per sortir-nos-en.