Des de Movem Vacarisses, volem agrair la tasca realitzada per la nostra regidora, Marisa Santander, fins el passat dia 27 d’octubre, data en què es va produir la seva renúncia per motius laborals. Tot i així, continuarà amb les seves responsabilitats dins de la confluència. En la continuïtat del nostre projecte polític, hem decidit que Clara Fuster sigui la nova representant i assumeixi les tasques iniciades en les àrees d’Educació, Medi Ambient i Habitatge.

Clausura de l’abocador, ordenança fiscal i recollida selectiva

Ja és un fet que una part de les bales que van al CTRV no es dipositen a l’abocador; la tan esperada clausura ja comença a ser realitat. Com a confluència ecologista, ho celebrem, però també som conscients de la doble càrrega econòmica que suposa: d’una banda, anem reduint els ingressos fins a la total clausura i, de l’altra, hem de pagar el trasllat d’aquestes bales.

Hem de conscienciar-nos de la reducció de les escombraries i la necessitat de reciclar i recuperar per reduir l’impacte mediambiental i la gran despesa econòmica que ens comporta. S’ha de treballar per aportar al nostre municipi altres experiències de millora de la recollida selectiva d’escombraries, com pot ser la recollida porta a porta. També hem regulat la bonificació per als compostaires, ja que, a Vacarisses, n’hi ha més de 1.050. La matèria orgànica ha de ser reduïda perquè suposa un encariment important en els residus generats.