Anem per feina!

Davant els reptes que va presentar la pandèmia, els i les Comuns ho vam tenir clar: calia anar per feina, posar-se a treballar i desplegar un escut social per protegir a la gent. Tenim claríssim que, com a societat, no ens podíem permetre respondre a la crisi com s’havia fet el 2008, amb retallades i amb més privilegis i beneficis immorals per a la minoria ja massa privilegiada.

Desplegar uns ERTE’s que van protegir a més d’1’2 M de catalans i catalanes que a més s’han demostrat bons per a l’economia. Una nova reforma laboral que és un canvi de paradigma en les relacions laborals després de l’herència de precarietat i temporalitat que ens havia deixat el PP. Apujar el Salari Mínim un 30 % perquè estava clar que ningú es podia quedar enrere. I això, mentre les dades d’atur marcaven baixades històriques i deixaven l’ocupació a dades precrisi del 2008.

Però lluny del cofoisme, aquest 2022, ha de ser l’any de continuar protegint i avançant. Perquè ens ho ha demostrat l’experiència de l’últim any: davant dels pitjors esdeveniments, posar-se del costat de la ciutadania, d’assegurar una vida digna per a tots i totes, no només és possible, sinó que és un catalitzador per a economia i empreses.

El que veuràs en aquest diari és la demostració que l’escut social ha sigut tremendament útil. No només ens ha permès sobrepassar moltes de les amenaces de la pandèmia, sinó que ens ha permès fer-ho mentre modernitzàvem i milloràvem el mercat de treball i milloràvem les condicions de vida de les grans majories socials.

Queda molta feina per fer. El futur és incert i ens posa pel davant reptes immensos. Però avancem amb la certesa que si construïm el present en comú, entre tots i totes, amb la certesa que les conseqüències d’aquesta crisi no han de recaure sobre les esquenes dels que no arriben a final de mes, avançarem cap a un futur de dignitat, d’esperança, d’igualtat i de llibertat.

[3d-flip-book id=”9574″ ][/3d-flip-book]