Catalunya en Comú i Podem Catalunya
reediten l’acord per anar junts
a les eleccions del 14F


En Comú Podem, encapçalada per Jéssica Albiach, es defineix com l’única opció real per fer possible el canvi a Catalunya

El canvi que Catalunya mereix

El Consell Nacional de Catalunya en Comú i el Consell Ciutadà Autonòmic de Podem Catalunya, reunits aquesta tarda per via telemàtica, han ratificat respectivament la confluència per anar conjuntament a les pròximes eleccions del Parlament de Catalunya, sota les sigles En Comú Podem

La reedició d’aquest acord cara les eleccions previstes pel 14 de febrer, pretenen situar a l’espai com l’única eina capaç d’obrir una etapa de canvi a Catalunya després d’una dècada de retallades i paràlisis. El primer objectiu serà fer front a la crisi sanitària que vivim situant la sanitat pública al centre i apostant per un sistema públic de qualitat, blindant la sanitat pública i posar en marxa un Pacte Nacional per la Salut. Donar resposta a la crisi econòmica, al patiment de les classes mitjanes i la gent treballadora, apostar per la transició ecològica justa i la protecció del teixit industrial serà el següent objectiu de l’espai; així com resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya des del diàleg i l’acord.

La candidatura liderada per Jéssica Albiach, número u per la demarcació de Barcelona, anirà acompanyada per Rosa Lluch, a Girona, Jaume Moya a Lleida i Jordi Jordan per Tarragona. També l’acompanyaran per Barcelona noves incorporacions com Joan Carles Gallego, economista i exsecretari general de CCOO a Catalunya, i l’activista feminista i antiracista Jéssica González. També repetirà el portaveu de Podem Catalunya, Lucas Ferro. La llista està formada per un 25%  de menors de 30 anys i  compta amb una gran representació de professionals i activistes en defensa de la sanitat pública així com activistes LGTBI. També és una llista netament municipalista amb representació de tots els àmbits territorials.

La candidatura d’En Comú Podem s’erigeix en l’única opció netament d’esquerres, feminista i ecologista i que defensa el blindatge dels serveis públics. Així mateix, és l’única força capaç de generar noves majories alternatives que portin a un nou canvi a Catalunya, com ja ha fet l’espai des del Govern central i en l’àmbit municipal, per exemple a la capital del país, a l’Ajuntament de Barcelona.

L’únic vot segur per tal de garantir un canvi de govern a Catalunya i deixar enrere la dècada perduda així com el Govern de les baralles, la paràlisi i el desgovern, és la llista encapçalada per Jéssica Albiach.