Per nosaltres la inhabilitació del President Torra, independentment de la seva trajectòria, és el pitjor final possible per a aquesta legislatura.

Mai hauríem d’haver arribat a aquest escenari només per mantindre unes quantes hores més una pancarta penjada al balcó de la Generalitat.

És una conseqüència jurídica absolutament desproporcionada i un fet molt greu perquè, més enllà de qui ocupi la Presidència de la Generalitat, nosaltres reivindiquem l’autogovern i les institucions catalanes, i per tant hem de veure quina és la manera per protegir-les i per enfortir-les.

Ja vam dir que davant aquesta malaurada situació, el President Torra hauria d’haver convocat eleccions per donar-li la veu al poble de Catalunya i per protegir la institució, però malauradament no ha estat així.

De totes maneres, volem insistir en el fet que encara hi som a temps. El President encara pot convocar aquestes eleccions abans que ho faci el Tribunal Suprem.

Catalunya mereix un futur millor després de tanta judicialització i després d’una legislatura pràcticament perduda des del punt de vista nacional, econòmic i social.