Bombardeig sobre Gaza, Maig 2021
Bombardeig sobre Gaza, Maig 2021

Avui, matí del 14 de maig, ens trobem davant la intensificació de l’ofensiva militar israeliana sobre la franja de Gaza. Una ofensiva que prepara tropes ja per a una invasió terrestre.

Recordem que l’actual escalada comença en un Israel decantat políticament cap a posicions cada cop més de les dretes extremes, amb una càrrega violentíssima fa una setmana sobre l’explanada de les mesquites a Jerusalem després de setmanes de creixent tensió incloent manifestacions que cridaven “mort als àrabs”, la discriminació de la població palestina en l’accés a les vacunes, i el desallotjament forçat de famílies palestines del barri Sheikh Jarrah, entre d’altres greuges. Una situació que ja porta a les principals organitzacions de defensa dels drets humans a parlar ja sense eufemismes d’ocupació i apartheid sobre la població palestina.

La tensió s’incrementa en una rebutjable espiral assimètrica violenta que es retro-alimenta. Una espiral entre els bombardeigs massius per part de l’exèrcit israelià sobre Gaza que ha causat fins a data d’avui 119 morts (entre ells 31 menors), 600 ferits i una destrucció civil molt significativa, i el llançament de coets per part d’algunes faccions des de Gaza impactant de forma indiscriminada sobre ciutats israelianes, causant 9 morts.

Creiem que cal fer tots els esforços per aturar l’actual ofensiva militar israeliana, i la seva acció política cada cop més extremista. En aquet sentit, des d’En Comú Podem volem manifestar: