Abocador de Coll Cardús
De nou, les pudors de l’abocador

Les vilatanes i els vilatans de Vacarisses estem patint, novament en els darrers mesos, les pudors que provenen de l’abocador i/o del CTRV.

Movem Vacarisses ha estat demanant que els propietaris de les instal·lacions facin ja d’una vegada per totes les inversions necessàries per al seu correc- te funcionament, almenys les prioritàries, les quals ja haurien d’estar fetes com correspon al manteniment d’una explotació, i més d’aquest tipus.

També demanem a l’Ajuntament de Vacarisses que exigeixi a l’Administració Autonòmica perquè aquesta també vetlli i garanteixi la salut pública.

Per altra banda, en l’anterior mandat, des de la nostra Regidoria de Medi Ambient, ens vam comprometre i vam iniciar la primera fase de la caracterització dels compostos que emeten les pudors, per poder obtenir una confirmació de tranquil·litat sobre aquestes emissions en la nostra salut; quedava pendent la segona fase en episodis curts i llargs de pudors, donada la manca d’aquests episodis durant força temps.

L’empresa encarregada de fer l’estudi es disposava a portar-lo a terme tan aviat com tinguéssim de nou les pudors. Ja portem un temps reclamant a l’actual regidor de Medi Ambient que s’executi immediatament la finalització d’aquest estudi, sense que a data d’avui encara s’hagi fet res.

Finalment, volem afegir que, donat que en breu començarà la fase de clausura de l’abocador amb l’aportació de residus al mateix fins a estabilitzar el vas, exigim també un rigorós control i seguiment de l’autorització mediambiental aprovada.