Des de Movem Vacarisses ens sentim amb la responsabilitat i l’obligació de participar com a oients en el II Congrés Internacional per l’erradicació de les violències masclistes i de fer-vos arribar les conclusions de les sessions, per qui estigui interessat/da.

Un espai o diverses dones professionals del sector i amb un llarg recorregut en l’abordatge de les violències masclistes i el racisme de gènere, expressen les idees més progressistes i des d’una perspectiva de gènere, amb una voluntat activista de voler reformar el sistema neoliberal que ens governa, afectant majoritàriament a nosaltres, com sempre, les dones.

[tabby title=”Bloc I: La Covid-19 i la violència estructural”]

Sessió de matí

La Covid-19 i la violència estructural: volem oferir una visió macro de com la política global ha evidenciat l’estructuralitat de les desigualtats i les violències que patim les dones.

Escoltant les ponents i a través del xat en fet un resum de les idees més remarcades o les que han generat més debat.

Sessió de tarda

Conferència: “La Covid-19 i la violència estructural” a càrrec de Silvia Federici. Moderada per Carla Vall i Duran, activista i advocada especialitzada en violències masclistes

Silvia Federici és una escriptora, professora i activista del moviment autònom i del feminisme de tradició marxista. Viu a Nova York actualment.

[tabby title=”Bloc II: Les violències masclistes durant la pandèmia”]

Dos de cada cinc dones considera que la seva salut ha empitjorat.

La crisi de la COVID-19 posa en evidència la crisi del treball de cura i ha reforçat les desigualtats de gènere que ja veníem arrossegant.

L’oportunitat era repartir més el treball de casa. Però allò que passava abans del confinament s’ha accentuat amb el confinament. Augmenta el volum del treball domèstic dins la llar.

Totes les persones de la llar fan més feina però les dones hi dediquen més temps que els homes. Es redueix distància de temps però va haver segregació de tasques.

Elles han de treballar més presencialment per no reproduir la tasca de cura i ells han de restar més a la llar fent cures.

Tema pendent: fer estudi de violència masclista en institucions penitenciares.
Els mitjans de comunicació fan un bon tractament de la informació en referència a les violències masclistes?
Entitats
Administració pública
Realitat al carrer
Reptes a mode de resum:

[tabby title=”Bloc III: Els aprenentatges i aliances que ens deixa la Covid-19″]

Sessió de matí

Taules rodones:

Sessió de tarda

Conferència “Els aprenentatges i aliances que ens deixa la Covid-19” a càrrec de Virginia Vargas. Moderada per Norma Falconi Fabara, activista antiracista a Barcelona i fundadora del Sindicat Sindillar-Sindihogar.

Virginia Vargas és sociòloga, peruana i una de les líders del moviment de dones al seu país. L’any 2016 va rebre l’Ordre al Mèrit de la Dona per la seva contribució a la lluita de les dones al Perú i com a referent feminista a la Amèrica Llatina. El 1978 va ser una de les fundadores del Centro de la Mujer Peruana Flora Tristán, una organització no-governamental peruana que estudia, difon i impulsa els drets de les dones. Va exercir com a coordinadora de l’organització i més tard com a directora fins al 1990. Va rebre el premi UNIFEM durant la IV Conferència Mundial sobre les DONES de les Nacions Unides realitzada a Beijing el 1995.

Idees fonamentals de la seva intervenció:

Inter-dependència
Ecofeminisme

Diversas iniciativas de movimientos en toda Latinoamérica se están llevando a cabo:

[tabby title=”Enllaços relacionats”]

[tabbyending]