Aquest 1r trimestre se celebrarà l’assemblea fundacional de la nova confluència política catalana, que aglutinarà totes les veus polítiques (Barcelona en Comú, Iniciativa per Catalunya-VerdsICV–, Esquerra Unida i AlternativaEUiA–, Podem i Equo) en una única potent “obra”, amb voluntat d’un espai de majories i alternativa.

I seguim… El passat 14/12/2016 el Parlament va aprovar una proposta de Catalunya Sí que es Pot per a regular, per llei, el tema de les males olors derivades de les diferents activitats econòmiques (abocadors, fàbriques…). Els acords aprovats preveuen la col·laboració de la Generalitat amb els Ajuntaments per a l’aplicació de la Llei i el seu finançament.

A nivell local, vam votar favorablement l’aprovació al ple de l’adhesió formal del nostre municipi a la Xarxa de Municipis LGTBI, la qual pretén fomentar que els pobles i ciutats de Catalunya impulsin polítiques públiques adreçades a avançar en el respecte i el reconeixement de les diverses identitats i expressions de gènere, així com en les diverses orientacions afectives i sexuals, lluitant obertament contra la LGTBIfòbia.

També ens hem sumat al desenvolupament de la Nova Escola 21, la qual aposta per una necessària i urgent renovació i actualització del sistema educatiu: per fer-ho, s’ha partit d’un “ecosistema” d’escoles i instituts amb pràctiques educatives avançades, les quals han fet de referència del procés de canvi. El propòsit és anar-ho treballant amb els diferents centres que s’han adscrit a participar-hi. A Vacarisses, el nostre Institut ha estat un d’ells.