Davant dels fets ocorreguts el passat dia 1 d’Octubre,

MOVEM VACARISSES rebutgem de forma contundent tota acció de violència i volem mostrar el màxim rebuig davant les injustícies comeses per part del Govern Espanyol envers el dia 1 d’Octubre a Catalunya.

El desig de Catalunya de decidir el seu futur polític, cada cop s’ha fet més evident davant del món, fins al punt de convertir-se en una aspiració sostinguda, que avui recull la voluntat d’una gran majoria de la seva població.

Entre els drets essencials i inalienables de les societats democràtiques, es reconeix el de decidir el seu futur polític. I és aquest dret el que sustenta la demanda d’una majoria de ciutadanes i ciutadans de Catalunya, que van voler materialitzar-lo mitjançant un referèndum i que vam poder experimentar com es va desenvolupar.

Desitgem que els Governs de Catalunya i de l’Estat espanyol superin les dificultats polítiques i els apriorismes, i que el diàleg sigui la primera prioritat, i com a recurs de reflexió creiem que l’aturada general pot ser una bona eina, així que donem
· El nostre suport a l’Aturada General del dia 3 d’Octubre
· Creiem en el Dret a Decidir de tots els pobles com a mecanisme i dret a exercir-lo

Convidem a tota la comunitat, entitats i partits polítics a condemnar tots els actes de violència com els que van ocórrer el diumenge dia 1 d’Octubre, així com a exercir el dret a l’Aturada General.