Sí al futur, no a l'ampliacio de l'aeroport

Sí al futur

Quan parlem de l’ampliació de l’aeroport del Prat, del que estem parlant és de quin model de futur volem. Estem parlant de si volem continuar sent un país de sol i platja, dependent i vulnerable, o si volem ser un país amb un model productiu modern, verd i transformador.

Som majoria els catalans i catalanes que volem una alternativa al model obsolet de creixement il·limitat i insostenible. Una alternativa que és desitjable i necessària.

La proposta d’ampliació d’AENA suposaria l’arribada de 70 milions de turistes, no es planteja com reduir les emissions actuals de l’aeroport i insisteix en un model centralista absurd.


Hi ha una alternativa de futur millor per Catalunya

Un futur que exigeix estalviar vols innecessaris millorant la connexió d’alta velocitat entre Barcelona i Madrid, acabant el Corredor Mediterrani, i invertint en la xarxa ferroviària que ens connecta amb Europa. Un futur on tots els aeroports de Catalunya estiguin connectats per línia ferroviària i siguin complementaris.

Europa s’està transformant cap a un model centrat en els trens i no en els avions. Mentres hi ha molts catalans i catalanes que pateixen cada dia els retards de rodalies, no té sentit destinar 1.700 milions d’euros a un aeroport que ja es troba entre els principals aeroports europeus.

Catalunya és un país capdavanter en inversions tecnològiques, amb un gran potencial per a liderar la transició ecològica. No volem projectes que ens condemnen a feines precàries, a destruir el nostre litoral i a apostar per un model antic i obsolet.

Ens estem jugant el model econòmic del nostre país per a les properes dècades.