Des de la nostra representació de Movem Vacarisses a la Regidoria d’Educació, vam apostar per fer arribar la nostra Escola Municipal de Música a tots els infants de la localitat. Aquest curs escolar hem engegat, a les escoles Font de l’Orpina i Pau Casals, el projecte Sons del Vent, iniciat amb l’alumnat de tercer de primària i amb previsió de tercer i quart per al curs vinent, amb molt bones valoracions per part de tota la comunitat educativa.

Clarinets, flautes travesseres, trompetes i bombardins s’han posat a l’abast d’aquests nens i nenes, amb una bona acollida dels equips directius de les escoles, finançament de la regidoria, manteniment de les AMPA i gran tasca pedagògica del professorat de l’escola de música, conjuntament amb el professorat de música dels dos centres escolars.

Molts són els valors que es desprenen d’un projecte d’aquesta mena: participació conjunta de la comunitat educativa, treball a favor de la cohesió social, socialització en l’accés d’aquest servei municipal perquè pugui arribar a tots els nens i nenes i no només a uns quants, i com no, aprenentatge musical més reforçat i especialitzat que contribueix en la seva educació individual i en el treball en grup.

Hem de continuar en aquesta extensió; de fet, també les escoles bressol, per una banda, i el jovent, per una altra, tenen estesa la mà de l’Escola Municipal de Música, tot gaudint de projectes d’aprenentatge musical.

Així doncs, ferm compromís polític respecte a l’Escola Municipal de Música com a motor de progrés educatiu i social per al conjunt de la nostra localitat.