Sessió del ple de l’Ajuntament de Vacarisses del 26 de Setembre de 2019

En el Ple Municipal Ordinari del 26/09/2019, MOVEM VACARISSES (conjuntament amb altres grups municipals) vam presentar 3 MOCIONS:

1) Declaració d’emergència climàtica: “Menys eslògans i més accions” van ser les paraules de la Regidora de Movem Clara Fuster. Estudis científics i evidències ens diuen que el nostre planeta està en greu perill.

A l’anterior legislatura, i en formar part del Govern, Movem Vacarisses ja vam treballar força per la millora del nostre medi ambient a Vacarisses, i així seguirem, ara des de l’oposició, en coherència en el nostre extens programa electoral en aquesta matèria.

2) Suport a la Llei 24/2015 contra el tall de subministrament per part de les companyies elèctriques a les famílies vulnerables que tenen deutes de consum.

Aquestes xifres de deutes són insignificants pels grans beneficis de les elèctriques però sí que són inassumibles per aquestes famílies.

3) Suport a les ONG’s que treballen en el rescat i salvament de persones al mediterrani.

Els Estats membres europeus no només es renten les mans incomplint els seus deures sinó que a més a més dificulten les tasques voluntàries de les organitzacions de rescat.


D’altra banda, enfront d’una moció del grup UIPV, a la qual es va adherir Ciutadans, sobre millores del porta a porta, nosaltres vam proposar una via transaccional entre tots els grups municipals a fi i efecte de seure i parlar sobre com podem perfeccionar el sistema de residus porta a porta (en els dies de recollida i fraccions a recollir), tenint en compte les necessitats que demana la població.

Respecte a l’increment d’hores de servei de la deixalleria que ja portàvem en el nostre programa, com a necessari complement del porta a porta, l’equip de govern ens va respondre que ben aviat procedirà a portar-ho a terme.

També vam insistir en la millora del sòl de la deixalleria, de les baranes, senyalitzacions, instal·lacions i “àrea de reutilització”, mesures respecte a les quals ja es va fer el corresponent estudi i pressupost en l’anterior legislatura, i que han de ser executades com més aviat millor.

Al que sí que ens vam oposar és a la creació de 3 àrees d’emergència més al municipi per entendre que són contra-natura al mateix sistema porta a porta doncs comportaria acabar reproduint l’antic sistema de contenidors amb el desgavell de veure residus mal reciclats i aliens a les 5 fraccions dipositats en aquestes àrees, tal com ja succeeix en les actuals 2 àrees existents.

Les àrees d’emergència no són una deixalleria sinó indrets per anar-hi excepcionalment quan no s´ha pogut utilitzar el porta a porta.

I també es van oposar a la recollida de les càpsules de cafè a domicili, ja que per la mateixa raó es podria demanar la recollida de roba, oli, piles, i tant d’altres residus, convertint la porta de casa nostra en mini deixalleries.

Atenent la nostra proposta per avançar en la millora d’aquest sistema a Vacarisses amb la unanimitat de tots els grups seurem per treballar-hi.


Altres qüestions que Movem va requerir:

  • Estat dels arranjaments i vestidors al camp de futbol i estudi de costos i viabilitat del bar en l’exterior de la planta del pavelló.
  • Greu problema d’accessibilitat a l’estació de RENFE de Vacarisses (Can serra) donada la informació que ens consta que d’aquí a un mes es desfarà la via de pas entre andanes però l’ascensor de la nova passarel·la s’instal·larà fins finals del 2020.
  • Incidències existents en les noves rutes del “bus escolar” donada la modificació d’horari per atendre l’increment del seu ús en aquest inici del nou curs escolar.
  • Estat del tema de la reparcel·lació i urbanització de La Creu així com la previsió per la de El Ventaiol. Grans obres que, per anar bé, s’han de continuar i entomar des del principi d’aquesta legislatura.
La Taula per millorar el Porta a Porta proposada per Movem, acceptada per unanimitat
E-mail
Twitter
Follow Me
Tweet