Ple ordinari desembre 2021

Alguna reflexió hauria de fer el grup ERC Vacarisses quan cap grup polític de l’oposició ha votat a favor dels pressupostos del 2022 per la nostra Vila, a excepció del suport incondicional i acrític del PSC.

El govern liderat per l’alcalde revela una manera de fer política la qual Movem Vacarisses no compartim i que s´allunya dels principis de ‘l’anomenada esquerra’: …‘passant pel seu despatx’ , com se’ns convida, no es manera de negociar uns pressupostos sinó que hauria de ser convocant tots els grups polítics per a poder valorar conjuntament les possibles propostes.

Així i tot, durant tota l’actual legislatura, Movem Vacarisses hem fet propostes de manera pública i cap d’elles han estat acollides per ERC, fet que neguen repetidament des del partit governant.

Per contra, Movem Vacarisses hem donat suport a ERC en moltes propostes que hem considerat bones per Vacarisses o coherents amb la nostra política.

A on no ens han trobat ni ens trobaran és en iniciatives que no repercuteixin en la majoria de vilatanes i vilatans: seguirem defensant que Vacarisses som totes i tots, i que els pressupostos s’han de destinar, en la mesura del possible, a revertir en totes les nostres urbanitzacions; no volem festes per a unes quantes persones, ni serveis, ni macro-projectes de molts euros quan tenim urbanitzacions amb mancances de primera necessitat, de la mateixa manera que d’altres prioritats de serveis i infraestructures per fer.

També varem demanar uns pressupostos clars en els seus números, a l’igual que en les propostes que es pretenen portar a terme però, lamentablement, aquesta legislatura no ha brillat ni per la informació facilitada ni per la recerca de consens amb la majoria de grups de l’oposició.

En la mateixa línia i observant les diferents manifestacions per part d’ERC Vacarisses cap a Movem Vacarisses, veiem que utilitzen de manera sistemàtica la tergiversació i la intencionalitat en relació a les nostres opinions, votacions i/o declaracions. Per posar un exemple, en el darrer article publicat per ERC Vacarisses en el diari Món Terrassa es pot llegir això:

“Els pressupostos del govern de la Generalitat han estat aprovats gràcies al suport dels Comuns (a Vacarisses MOVEM), però a la nostra vila hi han votat en contra o, més ben dit, la regidora de MOVEM hi ha votat en contra. Ni una sola proposta, ni una sola millora, ni una sola aportació… senzillament va votar en contra i sense gaires arguments”.

En primer lloc, s’afirma que els pressupostos de la Generalitat per a 2022 van ser aprovats amb el suport dels Comuns. Fals… Quan el President Aragonès va veure que perillava la seva aprovació, després de la sortida en estampida de la CUP, es va dirigir a Jèssica Albiach per a negociar partides que pels Comuns eren d’importància a canvi de, no el seu suport, sinó passar de votar en contra a l’abstenció. Almenys aquí no han incorregut en el mateix nivell d’error que l’alcalde Masana quan, en el Ple en el qual es van debatre els pressupostos de la vila, va afirmar que “per cert Movem, és a dir Comuns, diguéssim, han votat a favor; home, és veritat senyora Fuster, han votat a favor…“, com es pot comprovar en el vídeo del ple.

Volem reivindicar que totes les decisions que es prenen a Movem Vacarisses son consensuades per tots els membres i que son traslladades al Ple per la nostra companya Clara Fuster, com a regidora electa. També volem mostrar el nostre rebuig a cadascuna de les publicacions i comentaris que denoten menyspreu cap a la companya Clara Fuster.