Aquest passat mes, Vacarisses s’ha sumat, amb la programació de diverses activitats a diferents indrets del municipi, a la Setmana Europea de prevenció de residus, tal i com ho venim fent en aquesta legislatura des de la Regidoria de Medi Ambient.

L’objectiu és fomentar accions sostenibles per a reduir els residus en origen, i també per a optar per la seva reutilització, i així modificar els nostres hàbits de consum en benefici del nostre medi ambient.
Aquesta sensibilització la treballem dia a dia en la gestió municipal, procurant que el missatge arribi a tots els àmbits i a qualsevol esdeveniment o activitat.

Destaquem que tots els centres escolars de Vacarisses ja fa molt de temps que eduquen en clau d’escola verda i que, per tant, els nostres infants i joves, i també les famílies, ja en són, cada cop més, conscients i partícips.
Pensem que estem immersos en una situació mundial de canvi climàtic, produït, principalment, per una activitat humana no sostenible, i que l’afectació és ja molt notable (augments del nivell de la mar, onades de calor, tempestes, sequera, extinció d’espècies, malalties, destrucció d’ecosistemes…).

Això requereix urgents plans de lluita globals, en els quals no només els estaments governamentals, sinó també els habitants, hi hem de posar especial atenció.

Avui dia, les polítiques de medi ambient han de ser prioritàries, i ja no pot parlar-se dels i les ecologistes com a “decoradors/es” de les agendes polítiques, sinó de clars/es transformadors/es d’una societat que està anant pel mal camí.