Ple Ordinari del 26/11/2020. Debat de Pressupostos per 2021

En el ple del 26/11/2020 es van aprovar els pressupostos 2021 només amb el vot d’ERC i PSC, com també va succeir en l’exercici anterior. Ja no sorprèn que aquesta coalició de fet porti precuinats els comptes, però resulta ofensiu que l’alcalde, després de fer-nos arribar el producte d’aquest acord i amb escassos dies per a estudiar-lo, ens digui que passem “pel seu despatx” si tenim alguna aportació.

Aquests pressupostos estan mal fets, amb partides assignades a capítols que no corresponen (com una “Professora externa d’anglès” en el capítol de “Escola de Música”), amb identificació duplicada (“Equipament per a processos d’informació”, “Neteja i endreç”) i inversions d’imports significatius sense projecte o cap detall (actuació no descrita a la Fàbrica, pàrquing d’autocaravanes, noves dependències per a la Policia Local, inversió en parcs i jardins o en via pública).

En la seva presentació, l’alcalde Masana va afirmar que eren uns pressupostos més socials fent esment a una partida de “Dotació al Fons de Contingència” per a afrontar possibles necessitats que es plantegin per la crisi del COVID-19. Sense entrar en què aquesta partida pràcticament s’alimenta de les retallades en despeses que es veuen reduïdes per la mateixa pandèmia, Movem Vacarisses estem d’acord amb fer una reserva en aquest sentit. Però això no explica que ERC i PSC hagin congelat Gent Gran, Educació, Infància i Polítiques de Gènere; que hagin reduït el Servei d’Assistència Domiciliària en plena pandèmia; i que s’hagin oblidat de Medi Ambient i Habitatge.

I ens preocupa molt la desaparició dels ingressos pel retorn del Porta a Porta, que permetria entomar accions de millora del sistema.

Ho expliquem amb més detall a l’article Què està passant amb els estalvis i el retorn del Porta a Porta?

Bon Any!