Seguirà el corró de l'ERC i PSC a l'Ajuntament?

En l’article de juliol passat Movem Vacarisses vam fer una mirada enrere cap a la nostra acció municipal com a oposició en la primera meitat de mandat i vàrem enumerar algunes de les demandes que vam realitzar a l’equip de Govern d’ERC, en les quals continuarem insistint malgrat les seves negatives.

La política municipal concebuda com a corretja de transmissió de les directrius rebudes de les direccions centrals de les formacions polítiques és especialment funesta per a la vida del poble, ja que, a més d’establir els marcs de relació en problemàtiques normalment procedents d’àmbits aliens a les vivències de la població, posa molt costa amunt la possibilitat d’aconseguir acords en les actuacions que sí que són necessàries per a la millora de la nostra vida quotidiana.

Aquest període ha estat marcat per la inexplicable complicitat del PSC que, amb excepció d’aquelles mocions “processistes” que topen amb les seves pròpies directrius, han donat l’aprovació sense major debat ni oposició a totes les mesures de caràcter econòmic i administratiu presentades per l’Equip de Govern d’ERC.

Si revisem les actes dels Plens d’aquest mandat podrem veure com de manera aclaparadora ERC ha portat a debat un reguitzell de mocions que han rebut des de dalt redactades i a punt per a ser presentades que han ocupat bona part dels plens i, per contra, no s’han suscitat debats concebuts per a acordar les millors actuacions a realitzar a Vacarisses.

A Movem Vacarisses estem convençuts que el debat i l’acord és el millor camí per a la consecució d’assoliments que millorin la vida a Vacarisses i continuarem insistint i treballant en aquesta via en aquesta segona part del mandat.

Tot fa pensar, però, que ERC seguirà en aquesta mena d’autarquia per a la qual necessita tant sí com no la inestimable ajuda del PSC.